søndag 17. februar 2013

Mindre enn to uker til .......

Det er mindre enn to uker igjen til 1. mars, og i går varmet sola nok til at jeg tok turen i drivhuset.
Nei, jeg gjorde absolutt ikke noe annet enn å vatne noen tørre pelliser.
Men jeg skal love at fristelsen var der!
Jeg trakk pusten djupt, og kjente på hele atmosfæren at tiden nå var der - snaaart.
I løpet av uka skal jeg ha klar såjord. Og jeg må bestemme meg for plassering av diverse.
Hvor skal gyngestolen og bordet stå i år?
Frø er bestilt, men trenger jeg mer?  Kanskje jeg skal ta en tur innom et hagesenter med det første.
Litt rydding må til.  Men heldigvis ikke mye.  Det blei gjort godt arbeid i høst.
Jeg tror at jeg skal bruke siste uke av februar til detaljplanlegging.
Da skal jeg legge duk på bordet i drivhuset, kjøpe en litt spennende plante som jeg kan glede meg over der ute, ta med kaffikannen og drivhuskoppen, og bare drømmmmmme meg fram til 1. mars.

lørdag 9. februar 2013

Vinterkledd hage

Det er fortsatt vinter i hagen, og lite tegn til vår.
Alt er dekt av snø og/eller rimfrost.
Og det er bitende kaldt når sola ikke er fremme.
Men i solveggen på den sørvendte terrassen var det i går varme.
Jeg falt for fristelsen til å bli sittende både vel og lenge for å se fuglene boltre seg i pæretreet.
Der henger det deilig mat til dem. De skal ha det godt selv om det er kaldt fuglene også.
Noen tur i skogen blei det ikke. Til det er der altfor mye is. Og jeg trives ikke med hele tiden å være redd for å ramle.
Derimot fikk jeg brukt kamera flittig på tunet.
Noen av bilda blei veldig bra, men under redigering forsvinner alt sammen. Og hvor er de? Til nå har jeg ikke klart å finne dem igjen.  I søppelbøtta er de heller ikke.
Så da blir det arkivbilder av krydderurter. Karriurt, Rosmarin og Salvie. 
Det er like før jeg flytter dem inn i drivhuset, for når snø og is forsvinner er disse veldig utsatt.
Erfaring sier meg at vil jeg beholde dem, så får jeg gi dem ly et par måneder.
Og om noen dager nå skal jeg forberede drivhuset på et nytt og varmere liv.
Forberede 1. mars.  Og det betyr jo også at jeg nå kan bestille frø. For hittil har jeg klart å holde igjen. Så vidt :-).