tirsdag 13. juli 2010

Drivende i drivhuset.

Dagene fyker av sted, og nå midt i Juli har jeg begynt å høste av det som vokser i drivhuset.
Agurker kunne vi høste allerede i slutten av juni. Bare en måned etter at drivhuset var kommet på plass. Paprika har det også vært bra med, men tomatene lar vente på seg. Jeg har hentet inn noen få forvokste, og de har modnet seg ferdig på kjøkkenbenken. Herlig smaker de.
Desverre fikk jeg ødelagt svært mange av tomatplantene mine ved et uhell da de sto i full blomst. De som klarte seg er av frø jeg fikk i Hellas for noen år siden. De plantene gir store flotte tomater som smaker veldig godt, men de bruker en evighet på å rødme. Sikkert beregnet på et varmere klima.
Men jeg fikk sådd nye tomatplanter også, og de kommer både med blomster og frukt. Og etter hvert kan vi vel høste av dem.
Paprikaen jeg sådde er ikke av den "gode gamle" sorten. Og jeg vet ikke helt om jeg er fornøyd med dem. Plantene er store og flotte, men fruktene er mange og forholdsvis små. Smaken er jeg ikke helt fortrolig med enda.
Kanskje de blir bedre etter hvert :-).
Det er forresten altfor fullt i drivhuset av pelliser. Mesteparten er ute i hagen, men jeg tar jo hele tiden avleggere, og det er snart på tide med en opprydding.
Var innom en bruktbutikk og fant et par små pidestaller. Kan se en av dem på bildet. Øverst står en Physalis. Det har jeg ikke prøvd før, og det er spennende å følge med på den. På en annen pidestall til venstre står en av paprikaplantene. Tydelig at de trives i drivhuset.
Vi har ikke hatt vifte i huset enda. Så det er litt vanskelig å holde brukbar temperatur kalde netter. Og det blir også lett for mye fuktighet inne hvis vi ikke passer på å lufte mye. Det er ikke noe problem når det er varmt i været, men kalde dager er det verre med.
Men "Rom ble ikke bygget på en dag", så litt etter hvert ordner vel slikt seg også. Så langt er jeg veldig fornøyd med drivhuset.

7 kommentarer:

 1. Det vokser i drivhuset ditt ser jeg! Det er kjekt når en kan begynne å høste.

  Jeg ser at du skriver at du ikke har hatt vifte i huset ditt enda....Siden jeg er ny som drivhuseeier, så prøver og feiler jeg hele tiden.... Som du sier: "rom ble ikke bygget på en dag".
  Men er det vanlig å hå en vifte nå om sommerene også som brukes kalde dager, for å ikke få for mye fuktighet???

  SvarSlett
 2. Kjempefint og frodig i drivhuset ditt :) Tomatplantene ser flotte ut, og pidestallene var jo kjekke.

  Håper du får orden på temperatur og fuktighet i drivhuset etterhvert.

  SvarSlett
 3. Du har så mye fint i drivhuset - pelliser .. Mmmm
  Spennende med physalis, og du får så store fine tomater. Ang. kondens - Kunne ikke se om du hadde lufteluker i drivhuset, men de åpner seg vel ikke hvis det ikke er noe varme i lufta. Jeg har ikke hatt vifte på i sommer, men det er nok temperatur/væravhengig.

  SvarSlett
 4. Så lekkert du har det i drivhuset, og fint at det også fungere som en liten hagestue. Veldig ryddig og fint. Lykke til videre.

  SvarSlett
 5. Så fint du har det i drivhuset, i mitt hersker det kaos... Jeg klarer jo aldri å begrense meg. Så physallisen min minner meg med om en skog der inne akkurat nå...

  Physallis er nydelig, og særlig når man plukker fra eget drivhus:)
  Jeg har hatt på vifte innimellom for å fjerne kondens... blir nok mer kondens i et glasshus... en ulempe, men nå lar jeg døren stå åpen hele døgnet, og det går greit det også. Agurkene for så lett sopp ved høy luftfuktighet, og det får de lett hos meg...en utfordring.
  Kosleig å se i drivhuset ditt:)

  SvarSlett
 6. Så flott drivhus! Så spennende å ha en Physalis. Et drivhus står på min ønskeliste,det blir til neste år. Det er som du sier "Rom ble ikke bygget på en dag"! Bl.a. mine Fucsia ; som nå endelig blomstrer, ville hatt godt av en start i et drivhus.
  Ha en fin sommer!:)

  SvarSlett
 7. min svigerinne sier at plantene må ha sol for å rødme og få god smak.. hun plukker tomatene og paprikaen ganske grønne og lar de ligge i store skåler i kjøkkenvinduet i full sol..

  plantene vokser jo i tørre klima kun med nattefukt.. hun lufter hele dagene for at plantene ikke skal få skimmel.. men fuktigheten er kanskje høyere her i DK enn hos deg..

  vi hadde 3 tomatplanter ute i fjor og vi plukket cherrytomater hver eneste dag.. de stod i isoporkasser med plantesekk.. det er en selvvanningkasse og det fungerte helt topp.. jeg frøs ned tomatene og stekte de hele i form med olje og sukker i stekovnen.. smaker nydelig synes jeg :))

  tror ikke du skal være redd for kalde dager.. plantene tilpasser seg mer enn vi tror :)) det er i allefall min erfaring :))

  ha en deilig søndag og takk for hyggelig hilsen hos meg:))

  SvarSlett

Bloggarkiv