tirsdag 13. juli 2010

Drivende i drivhuset.

Dagene fyker av sted, og nå midt i Juli har jeg begynt å høste av det som vokser i drivhuset.
Agurker kunne vi høste allerede i slutten av juni. Bare en måned etter at drivhuset var kommet på plass. Paprika har det også vært bra med, men tomatene lar vente på seg. Jeg har hentet inn noen få forvokste, og de har modnet seg ferdig på kjøkkenbenken. Herlig smaker de.
Desverre fikk jeg ødelagt svært mange av tomatplantene mine ved et uhell da de sto i full blomst. De som klarte seg er av frø jeg fikk i Hellas for noen år siden. De plantene gir store flotte tomater som smaker veldig godt, men de bruker en evighet på å rødme. Sikkert beregnet på et varmere klima.
Men jeg fikk sådd nye tomatplanter også, og de kommer både med blomster og frukt. Og etter hvert kan vi vel høste av dem.
Paprikaen jeg sådde er ikke av den "gode gamle" sorten. Og jeg vet ikke helt om jeg er fornøyd med dem. Plantene er store og flotte, men fruktene er mange og forholdsvis små. Smaken er jeg ikke helt fortrolig med enda.
Kanskje de blir bedre etter hvert :-).
Det er forresten altfor fullt i drivhuset av pelliser. Mesteparten er ute i hagen, men jeg tar jo hele tiden avleggere, og det er snart på tide med en opprydding.
Var innom en bruktbutikk og fant et par små pidestaller. Kan se en av dem på bildet. Øverst står en Physalis. Det har jeg ikke prøvd før, og det er spennende å følge med på den. På en annen pidestall til venstre står en av paprikaplantene. Tydelig at de trives i drivhuset.
Vi har ikke hatt vifte i huset enda. Så det er litt vanskelig å holde brukbar temperatur kalde netter. Og det blir også lett for mye fuktighet inne hvis vi ikke passer på å lufte mye. Det er ikke noe problem når det er varmt i været, men kalde dager er det verre med.
Men "Rom ble ikke bygget på en dag", så litt etter hvert ordner vel slikt seg også. Så langt er jeg veldig fornøyd med drivhuset.

Bloggarkiv