fredag 13. august 2010

Heldig er jeg som har drivhus!

Særlig når det regner. Og det gjør det igjen!  Etter en helt fantastisk solskinnsdag i går,  tok optiminsten i meg det som en selvfølge at sånn ville det være i dag også. Derfor trodde jeg ikke mine egne ører da jeg hørte regnet i det jeg våknet. Her ute i skogen er det ikke vanskelig å høre det! Så mange andre lyder er det ikke enn naturens egne, og ettersom fuglene tier stille i slikt vær, så er også det en indikator på regn.
Men i dag hørte jeg at det "plasket" ned.
Da er jeg ekstra heldig som har drivhus. Jeg tar kaffikoppen med meg, setter meg i en stol der inne, og nyter et behagelig klima; tørt og lett skyet.
Jeg hadde en storopprydding der inne forrige helg.  Da hadde alt der blitt forsømt i alt styret med bryllup og mange besøkende, og deretter noen dager på reise. Mange av avleggerene måtte få nye potter, og noen planter hadde fått for mye vann og andre for lite.
Det var ikke bare avleggerene som måtte pottes om heller. De litt større plantene hadde også sprengt seg ut av pottene sine, og forlangte ompotting. Nå er det meste i orden, og jeg tar litt hver dag. Kose-arbeid.
Jeg er forresten veldig fornøyd med innkjøpet av jordskuff. Så enkelt og greit å bytte jord, potte om og rote med et slikt hjelpemiddel. Blir ikke rot i drivhuset i det hele tatt med en slik.
Heldige meg som har et drivhus å leike meg i. Og i ettermiddag er det meldt sol igjen!

3 kommentarer:

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Hei og god dag.
Nå er det ei stund siden
jeg har vært innom hos deg.
Så mange skjønnheter du har.
Ble litt misunnelig :)
Ser det blomster godt i drivhuset.
Et sånt planbrett har jeg også,kjekt å ha.
I år ble det kun sådd tomater så nå
håper jeg det blir ei god avling.
Ønsker deg en fin fredag og helg.
Kos deg med dine gjøremål.
Klem fra meg.

Mammasblommor sa...

Lyckliga du som har ett växthus! Förstår att det är mysigt att sitta där inne och njuta när det regnar ute! Min dröm är att få ett växthus, men nu är det omöjligt, det finns inte plats här! Så jag får fortsätta drömma!
Så praktiskt och bra ditt planteringsfat ser ut!
Ha en trevlig helg!

Linda sa...

Hmmm, mange deilige stunder i et slikt lite hus:) Men i mitt er det så fullt at jeg har ikke hatt plass til meg selv, he, he:) Men etter at jeg fjernet et par agurker, så har jeg putet inn en stol, deilig:) Ha en god hagehelg:) Klem