lørdag 19. mars 2011

Snø, kulde og bladlus

Jeg lurer på hva jeg skal gjøre for å få bukt med disse tre?  Det vil si; hva gjør jeg får å få bukt med mine negative tanker i forhold til dem? Først var det snøen som hindret fri ferdsel til drivhuset, så var det kulden som ødela så mange av pellisene, og nå er det bladlus som gjør livet til en kamp der inne.
Nei, det skal vel ikke være lett!
Men bare så det er sagt: Nå er det slutt på å unngå giftfrie hjelpemiddel. Nå tyr jeg til harde skyts.
Våren lar jo vente på seg, og jeg måtte til med ekstra varme for å få frøene til å spire.
Men med de strømprisene vi har, så satte jeg nok ned temperaturen for fort.
Dermed gikk alt i stå.
På igjen med varmen! Men da dukket bladlusene opp. Hærskarer!
Men i dag skinner sola, og jeg tar sjansen på at jeg kan sette ut plantene når jeg gjør litt ekstra reint. Jeg vil nok føle meg bedre uansett hva jeg gjør, bare jeg gjør noe.
Ingen grunn til å gi opp enda! Er det vel?
Og dessuten; Oliventreet mitt har overlevd i år også. Til og med mange minusgrader. Det er sterkere enn man skulle tro, til tross for sin spede start i Hellas.

8 kommentarer:

Bjørg 47 sa...

Lykke til, uansett. Jeg har ingen råd, men hadde en gaHa en fin helg. Hilsen ei som liker dine skriblerier.

Mia sa...

Oj vilka prövelser du går igenom. Men det går nog bra till slut. Bladlöss har jag (ännu) inte. Nu är det bara en månad till för dom små att hålla ut, sen hjälper nog vädret till :)

TYRA sa...

Huff, og så de ekle bladlusene da! Men du får nok bukt med dem. Godt at oliventreet ditt overlevde nok et år - de er vel mer herdige enn vi tror.
Ha en fortsatt fin helg!

Røsslyng sa...

Ikke gi opp! Våren kommer, snøen vil forsvinne, bladlusa...nei ikke vet jeg hvordan få bukt med dem. Lykke til anyway og ha en super helg! :)

Linda sa...

Jeg har også hatt herskarer med lus i drivhuset som koser seg på pellisstiklingene mine, men jeg går en tur en til to ganger om dagen og sprøyter med grønnsåpevann, og det ser jammen ut til å hjelpe. Mulig de har lagt egg som klekkes om litt, men da er jeg på plass med sprøyten igjen. Lykke til i kampen:) Det gjelder å være staere enn dem:)

krepsemor sa...

Bladlus er noe herk! Jeg laget en blanding av 2 ss rødsprit, 2 ss grønnsåpe, 2 ss bakepulver og 1 liter vann i fjor. Jeg syns dette var effektivt, lusa døde i alle fall! Sprayet med dette hver 14. dag! Håper virkelig du får bukt med dem!
God søndag!

Cathrine sa...

Lykke til i kampen mot bladlus! Håper det ordner seg:) Cathrine

Blomsterguri sa...

Bladlus? Ikke etter at jeg sprayet med Calypso - du finner det overalt hvor de selger planter og utstyr til sådant. De to andre problemene har jeg nok ikke noe råd med.