lørdag 17. september 2011

En vinter står for døra.......


.......men enda er det mye fint i hagen og i drivhusa. Forresten er ikke fint rette ordet, for nå er det mye vissent. Og det råtner fort. Jeg klipper og plukker, og holder nok på å avslutte sesongen både her og der.
Både tomat, agurk, paprika og frukt har hatt et middels år. Regn og lite sol får ta noe av skylden.
Men noe er veldig bra.  For eksempel druene.  Det er mange av dem, og de er søte. Men vi klarer ikke spise alt, så hva bruker jeg dem til. Vin? Men hvordan gjør jeg det? Juice? Det blir dagens nøtt.
Paprika, tomat, agurk og plommer er det ikke mer av enn at vi bruker det ganske fort.
Og krydderurtene lever i hagen og drivhuset lenge enda. Salvien og karriurten og timaian kan brukes gjennom hele vinteren (om den ikke blir så hard som i fjor), persillen holder seg også en stund ettersom den hovedaklig dekker bunnen i det gamle drivhuset.
Men hva med  Humle. For et par år siden fikk vi en liten avlegger. Vi kom ikke på noen plass å sette den, så jeg satte den i et blomsterbed der den absolutt ikke trivdes.
Så fikk vi plass mellom drivhusene. En enkel bue av noen Selje-greiner, og vips der vokste den minst 20 cm for dag. Og nå er den full av "kongler". Heter det det?
Men Humle er jo en kjent urteplante, og den skal virke både beroligende, apetittvekende, krampeløsende osv. Jeg har ikke prøvd, men nå høster jeg noen for å prøve. Men ikke er jeg søvnløs, ikke har jeg dårlig apetitt, og ikke har jeg krampe.
Jeg prøver likevel.

5 kommentarer:

Hilde sa...

Det er høstfint i drivhushagen din :) Det ser så velstelt og fint ut, og med høstfargene på vei.

Humlebuen var skikkelig stilig. Konglene er dekorative.
Flotte druer også. Svigermor lagde druesaft et år de hadde mye druer, og den smakte godt. Druegele kan man også lage, men det har jeg ikke smakt.

Takk for koselig kommentar :)
Ønsker deg en god helg!

stallnilsen sa...

Fine bilder hos deg, ja nu er høsten definnitivt kommet, med sine fine farger, ha ei fin helg,hilsen Lisbeth ;O)

Tigertina sa...

Så fint du har det! Humlens "kongler" kan vel også tørkes og brukes til pynt, om du ikke liker smaken :)

Mia sa...

Tenk, vilken luksus, fler druer enn dere klarer spise, mums så godt. Måste føles deilig å ha to veksthus med så mye godt. Humle har jeg heller aldri visst hva jeg skal gjøre med.
Ha en fin søndag :)

Bjørg 47 sa...

Så lekkert det er hos deg. Det er nytelse å se bildene dine. Takk for at jeg kan nyte dem !!