fredag 2. mai 2014

NYDELIGE MAI!

I de siste ukene har vi hatt et fantastisk flott vær, og våren kom dermed 14 dager tidligere enn normalt. Vi har likevel tatt det med ro når det gjelder hagen.  Kuldeperiode kunne jo komme, og da ville mye bli ødelagt.  Men nå kom mai, og da satte vi i gang.
De fleste hagemøblene er kommet ut, og i helga har vi spylt heller og murkanter.  Det er et omfattende arbeid, for med mild vinter og mye regn, så gror lav og mose veldig godt.
Påskeliljene er avblomstret, og nå står tulipanene og lyser opp i blomsterbedene.
Løytnantshjerter står også i full blomst, og rabarbraen er vi begynt å høste av. 
Bærbuskene blomstrer og gir lovnad om rikelig med bær utpå sommeren.
I år har de blå krukkene fått planter i fargene rosa, blått og hvitt.  Det vil si Cosmos er hvit, men blomstrer ikke enda.
Drivhuset gjemmer rikelig med Cosmos i år.  Jeg har våget meg til å sette ut noen, og de er såpass hardføre at de tåler det.
Nelliker, Asters og Georginer samt alle småplantene som ikke er blitt så store enda må vente noen uker til før de får komme ut.

Ingen tvil om at våren er her. Og forrige uke kunne vi kanskje sagt at sommeren også var her en snartur.  Men om sola skinner, så er det bitende kaldt om natta.  Vi får ta på oss litt varme klær, og nyte det som er.  Herlig!

4 kommentarer:

Nora sa...

Så nydelige bilder! Her var det jamen frodig og fint!

Mariann sa...

Flotte bilder av vårblomstring! Nydelige tulipaner!
Her har vi hatt frost to netter nå, men det ser ut til at plantene tåler det. Jeg har ikke satt ut sommerblomster enda.
Ha en fin helg!

Hilde sa...

Dette er en inspirerende og flott tid. Spennende å se hva som kommer opp og har klart vinteren :-) Kos deg.
Hilde

Tigertina sa...

Herlig med vår, og vårblomstring! Det blir spennende å følge blomstringen hos deg i år, med så mye spennende "på lur" i drivhuset =)
God helg videre!