onsdag 23. september 2009

Mer om Bjørnebær

Her i området hvor vi bor vokser Bjørnebær vilt. I utkanten av beiter og langs skogsveger dukker det stadig opp nye busker. Vi klager på "klungeren" når den griper seg fast til klær ellers i året, men fryder oss når høsten kommer med svarte bær. Sjelden har vi sett så mye av dem som i år. Og det tross uendelige mengder med regn.
Som skrevet før så er mye bær fortært sammen med is eller vaniljesaus. Men det er nå nok av dem i fryseren.
Hvis nå regnet skulle stoppe og vi fikk plukket mer, så kanskje vi kan legge vin også.
Da trenger jeg oppskrifter.
Noen bær (1 l) er lagt på sprit for å teste ut likør. Her skal de ligge i 4 uker før bærene siles fra og sukker og mer sprit tilsettes. Så skal det gå 6 måneder før likøren smakes.
Jeg lurer på om jeg skal prøve å hermetisere noen bær. Har noen andre prøvd det? Det må da kunne bli et spennende eksperiment.

4 kommentarer:

 1. Jeg har aldri hermetisert noen verldens ting, men jeg har lyst til å prøve med mine pærer iår, det virker jo litt plundrete, å koke glassen og så, blir litt redd for å brenne meg... Du kan vel fortelle om hvordan det gikk når du prøvd, så kanskje jeg "kommer etter".

  SvarSlett
 2. Hei. Og takk for koselig gratulasjon i hagebloggen min!

  Jeg har hermetiser endel før. Litt forskjellig frukt og bær. Vil anbefale boken Levende Norske Tradisjoner- Ville Bær, av Gudrun Ullveit. En hjempebra bok!
  Der står bl.annet en grei måte å hermetisere på.

  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 3. Tak for din hilsen på min blog - hvor er her smukt. Flotte blomsterbilleder du tager!

  SvarSlett
 4. Björnebär är det bäste som finns.
  Vilket fantastisk sted dere bor på

  SvarSlett

Bloggarkiv