lørdag 19. september 2009

Deilige høstdager

Høstdagen er snart over, og når høstmørket tar over ute, så tenner vi lys inne og reflekterer over en nydelig dag. Temperaturen har vært fin og sola har vært sammen med oss store deler av dagen.
Jentene mine valgte å gå etter mer bjørnebær. Jeg sier mer, for i går plukket de 10 liter, og i dag ble det 14 liter.
Og vi har jo plukket en del før også. Men så mye bjørnebær som i år, har vi aldri sett. Vi spiser masse friske bær etter hvert som vi plukker, og har til dessert hver dag. Bjørnebærpai har det også blitt. men resten fryses ned.
Jeg kunne tenke meg tips om andre måter å bruke bæra på også.
Selv valgte jeg å jobbe litt med blomsterbed som trenger luking. Det blei litt planting også. Noen liljer og iriser fikk nøye uttenkte plasser. Jeg kjenner allerede forventningen mot våren, selv om det enda er mye å glede seg over i høst. Som for eksempel ringblomstene. De er blant mine favoritter, og et fast innslag i hagen hver eneste sommer og høst. Og tross mye dårlig vær er de riktblomstrende og fine.

3 kommentarer:

Mia sa...

Så mye bjørnebær har jeg aldrig fått i hus !! Et par liter bare, men jeg pleier å ha noen av bæren opp i eplepaier det blir både godt og gir fin farge. Dessværre har jeg sluttet med ringblomster, noe så dumt!! neste år...de er jo så fine :)

ToneM sa...

Flott og fristende bilde av bjørnebær! Er dette viltvoksende bær på dine kanter?

Hagen på Granheim sa...

Så heldige dere er som har plukket så mye bjørnebær! Jeg har satt syv busker i kjøkkenhagen, så jeg håper på litt avling neste sommer.

Har egentlig ikke så mye erfaring med å bruke bjørnebær selv, annet enn til dessert ved siden av is, men vet om andre som bruker de til saft (sammen med f.eks solbær eller eple), syltetøy, vin (sammen med solbær), dram/likør og kakefyll.