søndag 26. februar 2012

Rydding i drivhus

Jeg vil bare ha sagt det med en gang. Har du drivhus, så må du regne med at det betyr arbeid.
Og da mener jeg ikke det arbeidet som handler om frø og planter.
Selvsagt handler det om det også. Det var jo derfor jeg så inderlig ønsket meg større drivhus.
Nei dette arbeidet handler om sånne ting som skulle vært gjort etter sesongen i fjor,
- og det som skal gjøres før sesongen i år!

Jeg bestemte meg jo for at  jeg skulle stenge av drivhuset fra november til mars (viser til strømregningene fra i fjor vinter), og at det skulle være slik at når tida var inne, skulle jeg høytidelig åpne døra til drivhuset, sette på varme og lys, og la våre komme!

Virkeligheten er en helt annen. Jeg plukket jo inn basilikum og tomater til slutten av november, og hadde ikke hjerte til å kaste pelliser i komposten,  Jeg hadde allerede tatt inn i huset bortimot hundre Pelargonium og andre ting jeg ville la overleve, men det satt langt inne å kaste ut det som sto igjen i drivhuset.
La meg si det slik: Det endte med at jeg en dag bare slo av strømmen, og lot alt dø uten at jeg behøvde å se hva som skjedde.  Så kom snø og frost, og det var bare å glemme alt sammen.

Vel vil man ha drivhuset klart til mars, så må man før eller siden åpne døra.
Det var mindre rot enn jeg kunne huske. Men nok til at hele huset må vaskes innvendig. Grønske på murene, rester etter bladverk på veggene og noen potter med jord og planterester. Og støv. Selv benker som var reine før vinteren, gyngestolen min og div. annet var dekket av et grått støv.
Så nå er dere advart! Dere som drømmer om drivhus. Drivhus er mer en sprudlende glede over frø og planter, Det handler om rydding, rydding, vasking og vasking. I rett tid!
Nyt søndagen! Jeg skal vaske i drivhuset.

Bloggarkiv