søndag 24. april 2016

POTETER OG GULRØTTER I JORDA.

Kanskje i tidligste laget når nattetemperaturen er nede i minus fire grader.  Jeg vet at jeg var seint ute med begge deler i fjor, men det skal jo være måte med alt!
Jeg var ferdig med å spa om noen av grokassene, og jorda var så fristende fin å så i, Dermed prøvde jeg meg med gulrotfrø i den ene.  Det er nå ti dager siden.
Nå har jeg sådd i enda en kasse, og krysser fingrene.  Vanligvis tar det jo tre uker før frøene spirer, så kanskje går det bra. Trass i frost.

Potetene er også kommet i jorda. Dette er min åker (husbonden har sin egen). Ikke så stor, men i fjor ga den en fin avling.
Og rett utenfor kjøkkenet er det snart å hente inn poteter når de kan høstes av.

Jeg har også et par rader med jordskokk her.  Og noen tuer med rabarbra.  Rabarbra har alltid vært en god plante for oss, og nå når jeg er pensjonist og har god tid til å ta vare på den, så blir det både saft, syltetøy og vin. Da trenger jeg så absolutt mer enn en plante, så her er det plass til en til.

Her er høstens forglemmelser!
I mars fant jeg to poser med løk jeg hadde forlagt i høst.
Og da er man jo litt seint ute, og jorda i blomsterbeda var frossen.  Men jeg hadde både potter og jord i drivhuset, så plantet blei de, og satt ut.
Sikker er jeg ikke, men det ser jo ut som om det blir noe av det likevel.  Her titter de opp. Litt seinere enn de i beda.  Det blir spennende å se om det blir mer enn blader. Jeg har i alle fall tro på det. 

3 kommentarer:

 1. Så deilig at du har satt både poteter og gullrøtter , her har det vært minusgrader i natt, men nu har gradestokken krøpet opp i 6 pluss, ikke noe og skryte av :)
  Ha en fin søndag.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Jeg sådde gulrøtter i går. Jeg tror nok de tåler en støyt, men nå vil vi vel ha varme :)
  Du spurte om mitt familietre med 3 sorter epler. Det er ferdig podet. De kan bestilles hvis ikke hagesenteret i nærheten av deg har dem. Jeg har kjøpt mitt på Slettevold Hagesenter i Fredrikstad :)

  SvarSlett
 3. Ja, en blir jo litt utålmodig etter hvert. Kaldt her og, men jeg har i hvert fall begynt å luke mellom snø og haglebyger.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett

Bloggarkiv