torsdag 29. juni 2017

NY TRAPP I HAGEN

Vi drar på årene vi pensjonister. Like trygge som før er vi ikke når vi forflytter oss i hagen.  Så langt har alt gått bra, men vi har en ganske stor hage vi forsømmer fordi tilgangen er utrygg. Vi er begynt å bli redde for å ramle.
Husbond lager derfor en god trapp ned til første terrassen. Det er tre av dem, skapt av naturen selv. Og når vi nå har fått trappen på plass, så sier det jo seg selv at mulighetene for opprusting av beplanting (eller mangel på det) setter fantasien i sving.  Jeg er i gang! Det er et prosjekt!


Her er det en gammel mur til venstre, Den går helt fram til, og under trappa til et naturlig berg. Muren er  i orden, men murkanten er sørgelig. Gamle kantplanter har fått vokse som de ville sammen med markjordbær.  Jord er det lite av.
Til høgre sees litt av septiktanken. Den var godt gjemt av busker og trær før, men i dag godt synlig.
Her er også en mur, som før var beplantet.  I bakkant til høyre vokser en stor vivendel.
Dette er utgangspunktet.
Hver dag været tillater det, tar jeg med meg formiddagskaffen ned i trappa, og der sitter jeg  og lar ideene myldre.  Jeg trenger jord, grus, heller og kantstein og planter.  Men først må jeg se hva jeg kan finne "rundt om", så må jeg lage en liste over hva jeg skal plante og hvordan.  Dette er noe jeg liker. Håper været holder seg.

Bloggarkiv