onsdag 3. november 2021

Prosjekt levegger

En av de tingene vi aldri slutter å jobbe med er å prøve og skjerme hagen for nordavind og trekk. Vi ligger omtrent 135 m o h med lune terasser på den siden av huset som vender mot Hardangerfjorden. Men på den andre siden er det myrområder som er dyrket, og ganske åpent landskap. 

Vi har prøvd oss med veldig mange beplantinger. Men det har vist seg plantene trives dårlig. Likevel gir vi ikke opp, og prøver stadig nye måter å skjerme oss på. Etter hvert er det blitt litt rododendron, litt tuja, litt spirea, noen hyll, aronia, forsythia,  og mange andre planter i forskjellige høyder. Bjørk, rogn, hassel og pil. Bærbusker er også en del av det, sammen med lave stauder. Alt hjelper, men ikke nok.

Årets prosjekt blei et par levegger.

Kompostbinger til matavfall har stått fritt på denne problemsida av tomta. Hva da med en levegg i bak-kant? Det vil gi både le for nordatrekken, og se bra ut i forhold til bingene med kompost. 
Til våren står det igjen å male/beise veggen, og justere underlaget til bingene. 

Den andre leveggen kommer i flukt med garasjen. Også her fungerer den som le mot nordavind, men også som skjerming av avfalldunker. Disse har før stått inntil garasjeveggen fullt synlig med det samme man kommer inn på tomten.
Vi er veldig fornøyd med løsningen.

Ekstra bonus med leveggene, er at de skaper rom i hagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv