mandag 15. juni 2009

Rosetid - snart

Sommeren lar vente på seg i år. Selv om vi har lettskyet, fint vær, så er det bare så altfor kaldt. Nettene er enda nede i 6 - 7 grader, og det er kald trekk fra nord. Rosetreet ved vedkjulet har hatt en enslig rose siden 1 juni. Den ser egentlig ut som om den har misforstått noe. Det er et Heidelberg som vi kjøpte i fjor. Det har da heldigvis kraftige knopper, så det kommer vel når det får tid på seg. "Dronning Margrethe" blir rose nr. 2 som kommer i blomst. Men også denne holder igjen. Denne rosen vil ikke åpne seg ordentlig, på tross av godsnakking i flere dager nå.
Det som har vært rart hittil i år, er at jeg ikke har sett en eneste lus på rosene. Akkurat det skjønner jeg ikke noe av. Så tidlig på året bruker det jo å være fullt av dem. Kanskje de fryser de også?

18.juni
To dager med regn og fem grader høgere temperatur, -og det blir fart i rosene.

3 kommentarer:

Mia sa...

er det dronning margrethe på bilden? jeg er ikke god på roser... synes i hvert fall at det var en flott bilde, liker så godt fargen på rosen. får håpe den snart viser seg frem i full blomst.

Margrethe sa...

Det er klaserosen "Dronning Margrethe" på bildet. Knoppene har faktisk en litt annen farge enn når de har åpnet seg. Bildet lyger litt når det gjelder størrelsen :-)

Anonym sa...

Rosene i hagen vår har også tatt det veldig med ro også. Vi ser noen antydninger til knopper her og der, men ingen våger spranget ser det ut til. Nå er det snart ferie her hos oss og da er det nesten garantert at rosene springer ut, blomstrer vannvittig for naboene og er ferdig når vi kommer hjem. heldigvis er de fleste remonterende, så noe får vi jo sett:-)
Flott blogg du har, veldig inspirerende!

Bloggarkiv