fredag 24. juli 2009

Pelargonium - Hvordan finne navn?Jeg har alltid vært glad i disse vakre og villige plantene. Men etter at jeg i fjor mistet mange av mine "gamle", er det blitt en lidenskap å samle nye. I hagen står de, som etter hvert er blitt ordentlige planter (også noen nyinnkjøpte), og inne er det avleggere over alt.
Så er det altså blitt et problem for meg; - det å ikke finne navn.

Selv ikke de man kjøper er ordentlig merket. I "timer" sitter jeg og leiter etter navn hos andre bloggere.
Sjelden er jeg heldig. Stemmer blad og farge, så stemmer ikke fasong på blomst.
Hva gjør dere Pelargon-samlere for å kunne navne plantene deres? Det er jo bare imponerende hva jeg leser og ser hos dere. Hadde jeg bare fått bitte-litt veiledning i hvordan jeg skal finne ut av det, så var jeg et lite stykke på veg.


2 kommentarer:

Sylvia sa...

Hei! Jeg har dessverre ikke noen gode tips til deg. Jeg har selv endel pelargonium, men de er i hovedsak kjøpt med navn på. Fikk tak i mange hos Hagemo ved Skarnes. De jeg ikke har navn på, har jeg selv hatt store vanskeligheter med å finne ut av hva er. Dessverre...
Har du vært innom pelargonium.nettet.no? Kanskje du kan finne noen der? Evt søke hjelp hos noen eksperter. Lykke til! :) Mvh Sylvia

Margrethe sa...

Takk for tipset. Har sett gjennom pelargoniumnettet og andre, men synest likevel det er vanskelig. Kanskje kommer evnen til sortering etter hvert. Det jeg ofte savner, er et helt bilde av planten i tillegg til detaljer som blad og blomst. Jeg får være tålmodig, så kommer nok kunnskapene etter hvert.

Bloggarkiv