torsdag 28. januar 2010

Meksikansk ovn i hagen

Et ønske jeg hadde lenge (en hel hagesesong) var en slik meksikansk ovn.
Gang på gang hadde jeg sagt til min gode samarbeidspartner at en slik måtte vi ha.
Men nei, der møtte jeg ingen forståelse.
Argumenta var mange for at dette ikke var noe tess.
Den varmet sikkert ikke noe,
den veltet sikkert bare vi så på den, den var bare i vegen, den ville sprekke osv.
Så en dag jeg satt i "Busskuret" (og frøs, sendte jeg sms til en av sønnene jeg visste ville passere et hagesenter i løpet av dagen:  STOPP og KJØP ovn. 
Han så gjorde. Bilder med mobilen sendt fra hagesenteret til frossen mamma hjemme i hagen, en samtale og ovnen var min.
Angret på det kjøpet har vi aldri gjort.  Ovnen gir mer varme enn noen av peisene i hagen.
Den gir fra seg varme rundt hele, og på toppen setter vi suppepannen eller kaffikjelen.
Det skal kunne gå an å grille litt i den også, men det har vi aldri gjort.
Den er lett å flytte på, Løfter den bare ut av stativet.
Skal jeg bruke den andre steder i hagen enn der den vanligvis har sin plass, så løfter jeg den over i trillebåren og kjører den av sted.
Til vanlig har den sin plass i "Busskuret" (Jeg må vel si at dette busskuret ikke er av den sorten det kommer busser til).  Og det tar ikke lage tiden før den varmer så godt at vi døser av der inne. Selv om vi er ute midtvinters. Desverre fant jeg ikke noe bilde med snø og fyr i ovnen.  Men der hvor grillen er plassert på sommerbildet i "Busskuret", der står vanligvis ovnen. Ingen i familien ville unnvære den i dag. Den er et deilig tilskudd i hagen, og gjør at vi kan kose oss ute med en suppekopp selv midt på vinteren.

4 kommentarer:

Røsslyng sa...

Synes selv disse ovnene er kjempeflotte og har en slik på ønskelisten, og nå etter å ha lest om din har ikke ønsket blitt mindre akkurat...

Ha en finfin dag videre! :)

Røsslyng sa...

Forresten det trivligste busskuret jeg har sett :)

Hagen på Granheim sa...

Dette var en fantastisk flott ovn. Jeg har ikke sett slike før, men kunne godt tenke meg en etter å ha lest om din. Skal jammen sjekke ut hvor de er å få tak i her i området.

Og enig med Røsslyng; det var et kjempekoslig busskur!

:)

Mia sa...

Busskuret ser jo både pent ut og må være deilig å ha en dag med litt regn. Samman med peisen er det sikkert et godt sted å sitte med kaffen. Peisen fyller jo opp alle mine ønsker og er den så lett å flytte også så skal jeg nog gå for din variant til våren, be sønnen kjøpe med en slik hjem, mannen min vet ikke hva han savner før vi har det i hus, først på plass sier han jo at han alltid var enig:) Jeg har jo betraktlig mindre hage enn deg, men jeg mener å ha sett dem i en lite mindre variant også..