søndag 31. januar 2010

Når det ene drar det andre med seg

Det lille drivhuset vårt arvet vi etter svigermor
da hun ikke lenger klarte å gjøre seg nytte og glede av det.
Og snart er det 20 år siden.
Det har vært til stor fryd og en del frustrasjon.
Frustrasjonen ligger i at det har vært altfor lite.
Vi har jo lyst til å bruke det til mer enn noen tomat- og agurkplanter.
Nå er det også to druestokker (enda unge) her inne, og jeg har fått plass til både basilikum, persille, paprika og litt annet. 
Men vi er skjønt enig i at det er for lite.
Og så kommer januar igjen! Med en ubeskrivelig trang til å så frø av alle slag. Og kjøkkenet flyter, vinduskarmer over hele huset blir overlesset med krukker og kar. Og ideene flagrer.
Midt oppe i alt dette er det en bruker av biblioteket som bestiller boken "Drivhusdrømme" av Claus Dalby. Og jeg må bare titte litt. Låneren skjønner at jeg er solgt, og er så generøs at hun ber meg låne boka noen dager (hun har likevel ikke tid å lese denne helgen), så tar jeg den med hjem. Det har jeg gjort, og nå er jeg ikke "nedpå" i det hele tatt.
Hva med å sette opp et nytt drivhus i overgangen mellom Bakhagen og det nye hageområdet? Hvor, hvordan, hvor stort, hvor dyrt, hvilken stil osv.
Nå tar jeg av igjen!

6 kommentarer:

krepsemor sa...

Hagegal, ja! Definitivt! Jeg er der allerede, og som deg har jeg drivhus, bare MYE mindre! Men sår jeg mindre for det? Langtifra!!! Mon tro om jeg må på biblioteket jeg også? Hmmmmm!
Jeg har sådd masse, noe står ute under snøen, mer står inne! Nå har jeg fyrt opp planterommet (jeg har da det i alle fall)
Men drivhus? Ja takk!
Lykke til med ditt!

Hagen på Granheim sa...

Området rundt drivhuset ditt var veldig koselig :)

Jeg har også et lite drivhus, og i tillegg deler jeg det med moren min. Naturlig nok blir plassen da knapp. Har veldig lyst til å sette opp et til, men det blir nok ikke før om noen år. Til våren håper vi å få opp en redskapsbod.

Lykke til med drivhusjakten :)

Mia sa...

Oh, ja, du ser ju ut till att ha plats, så har du ork och råd så 'go for it'!
Själv har jag inte plats, suck.. annars så.. I sista hagetidend visar dom ett flott påbygg, jag blev helt sjuk när jag såg det...
Ha en fortsatt fin søndagkveld :)

Mariann sa...

Drivhusdrømme er en flott bok. Gir masse inspirasjon og tips. Har lånt den på biblioteket selv.
Jeg har drivhus på ca. 10 kvm. Skulle ønske det var større, spesielt i sommerhalvåret. Nå om vinteren er det stort nok. Bruker det til overvintringsplanter og det merkes på strømregningen i vinter.
Kos deg med å drømme og planlegge videre!

anne - moseplassen sa...

hehe, ja, jeg kan tenke meg..
Her er det ikke rasjonelt plass til drivus, om jeg skulle prioritere det så ville det spist for mye av andre areal og krevet meget sammarbeidsvillige naboer (det er ganske smalt der det er sol, og der det er skygge vil jeg at det skal forsette å være skygge.). Men den dagen en gang i evigheten vi flytter så, ja da, skal der nok bli et riktig digert drivhus, med egen sofakrok og peis :D

Anita sa...

Som "Hagen på Granheim" sier: du har det så koselig rundt drivhuset ditt!
Vi holder på å sette opp drivhus i hagen, og i den anledning så er jeg rundt på blogger og ellers på nettet for å få litt ideèr til hvordan vi kan lage det til rundt dette her huset...

Har også sett i en del hagebøker, men den du nevner har jeg ikke sett i. Kanskje jeg burde lånt den jeg også???

Klem Anita

Bloggarkiv