onsdag 28. april 2010

Pelargoner i overflod inne, men nå vil de snart ut.

Men kanskje ikke akkurat denne. En veldig søt stjernepelargon.
Jeg fikk en stikling i fjor høst, og den rotet seg og vokste så fort at jeg selv kunne ta stiklinger av den tidlig i vår. Den heter Charmay Curls.
Den gang visste jeg ikke hva den hette, men med hjelp av "Pelargonium oasen" klarte jeg å identifisere den. Den blir nok ikke den første som blir satt ut i vår.  Kanskje blir den satt i drivhuset en periode.

I fjor sommer "stjal" jeg stiklinger hos alle vi besøkte, til og med fra krukker og kar utenfor butikker og kafeer (jeg gjorde det med omtanke). Og alle overlevde de fjorten dagene vi var på reise (selv om det av og til bare var så vidt).
Nå er alle blitt til små planter, men bare noen få er kommet med blomster av dem.
Det blir derfor veldig spennende i tiden framover.

6 kommentarer:

josimo sa...

Den var søt, hva heter den ? Little Jip?
Her spirer det og gror det voldsomt om dagen også, det er så godt når solen hjelper de søte små å vokse seg store og vakre.

Ønsker deg en flott kveld

Linda sa...

Så nydelig den er. Morsomt å ha avlet egne planter. Jeg "stjal" noen her og der i fjor jeg og, he, he:) Men har hørt rykter om at de skal stjeles eller fås for å trives...:)
Jeg gleder meg til å få ut mine også:) De tar helt overhånd inne. Spennende:) Klem

Elsa sa...

Nydelig liten sak. Jeg er nok også litt bitt av pelargonbasillen. Angrer på at jeg ikke sådde flere sorter i år. Til neste år skal jeg satse på stiklinger av både fuksia og pelargoner, og selvsagt så noen sorter.

Anita sa...

For en nydelig pellis....det må være en av de flotteste av sorten jeg har sett!! Charmay Curls...jeg må notere meg navnet. Helt fantastiske bilder du viser av blomsten med "krøllene"...
Klem Anita

Kathrine sa...

Du og du så fin den var! Har ikke kommet blomster på mine pelliser enda, men de er nok i farta.

Dam i hagen er koselig ja. Utrolig så mye liv det blir av å ha vann. En trenger ikke så stor dam egentlig, men den blir fort liten når alle plantene vokser til.

Misunner deg drivhuset nedenfor her. Ser flott ut!

:)

Monicas Hage sa...

Kjempesøt pelargonium:) Her overlevde bare en vinteren...

Bloggarkiv