fredag 30. april 2010

Ikke bare drivhus, men ....

Nei det handler ikke bare om nytt drivhus. Det handler også om det som er rundt, og mulighetene som plutselig dukker opp. Helt riktig er det vel ikke at de bare dukker opp, men i alle fall har jeg ikke sett dem så godt før.
Jeg mener "drivhushagen".
For det handler jo også om at hele dette området blir forandret.
Før i tiden (for ca. 15 - 20 år siden) var det kjøkkenhage her. Så tok naturen selv over noen år, da livet mitt handlet mer om studier og lang veg til jobb enn hage.
Deretter ble det plen helt til mosen tok over. Og nå er det igjen tid for noe nytt.
Og i dag er dagen for planlegging. Noen tanker har jeg allerede gjort meg, både for dette området, og for det som skal bli hage nedenfor. Merk; der hvor drømmen om "den lille dammen" ble til en stor tomt.
Nå ser det slik ut som på bildene. En skikkelig arbeidsplass. Når det om noen timer er blitt varmere ute, og jeg er ferdig med dagens jobb, da sitter jeg på murkanten med en kaffikopp og hodet fullt av ideer.  Jeg gleder meg.

8 kommentarer:

Hilde sa...

Det er artig å planlegge og se for seg hvordan et område kan bli :) Jeg er spent på hva du kommer til å lage rundt ditt nye drivhus, og gleder meg til å se.

Ha en flott helg :)

Røsslyng sa...

Lykke til videre med prosjektet, blir spennende å følge med både drivhusbygging og ikke minst beplantningen og området rundt. Forresten artig å høre om hvordan området der har vært brukt i de forskjellige periodene i livet ditt.
Ha en strålende helg! :)

Snuffeldyret sa...

Hei

Så flott blog du har!
Ang blåveis; jeg har ikke blåveisjord så jeg har hentet litt i et blåveisfelt. Har laget en "lomme" som jeg har satt plantene i.Passer på å fylle på hvert år.

Marita sa...

God planlegging er halve jobben og en koselig jobb. En hage er stadig i forandring og sånn må det være ellers blir det kjedelig. Mange av mine planter er stadig på flyttefot utover fra våren til høsten.

Snuffeldyret sa...

Blåveis jord er kalkrik jord. Jeg har som sagt hentet litt jord fra et blåveisfelt da jeg ikke orker blande min egen. Om du vil kan du jo sende meg en pm med adr så kan jeg sende deg en melkekartong med jord? Du finner meg både på Hagegal, Pelargonium nettet og hepatica.org

Nanne sa...

Du gir meg ideer til min egen hage. Denne bloggen var fin. Likte forrige inlegg om Pelargoniaer. Jeg skal begynne å stjele så godt jeg kan. Så får jeg kanskje mange jeg også?
Lykke til med drivhuset.....

Atelje Skärvan sa...

Vilken vacker plats att ha ett växthus på,kram Agneta

Linda sa...

Alltid kosleig å titte inn i din hageverden:) gleder meg til å følge prosjektene dine.
Award hos meg til deg:) Klem

Bloggarkiv