fredag 28. mai 2010

Vi venter på varmen.

Plantene strekker seg og vokser selv om det er temperaturer om natten nesten ned mot null grader. Men de er litt motvillige. Plantene altså. Ser nesten ut som om de kniper igjen litt.
Kanskje det er derfor vi har hatt både ranunkler, påskeliljer, perleblomster og tulipaner stående i blomst så lenge. De liker jo kulden.
Det er i hvert fall på grunn av temperaturen at det går så tregt med å få plantet i de nye bedene her i hagen. Jeg utsetter det gang på gang.
Tenker at både plantene og jeg vil ha det litt varmere i jorda. Men vi kan jo ikke vente i all evighet. Derfor har jeg bestemt meg for at i morgen skal jeg gjøre en innsats. Selv om nattetemperaturene er varslet ned i 3 grader, så må jeg nå ta sjansen.
Georginene har røtter som sprenger pottene. Og de sommerblomstene som enda står i potter, har sluttet å vokse. Avleggere som jeg tok av staudene i fjor, står også i stampe.
Sånn kan vi jo ikke ha det. Jeg må få oversikt over hva jeg har, hva som mangler, og hvor alt skal være.
I drivhuset vokser og trives det meste. Og i dag kom pakke fra Zimtrade med noen småplanter. Det var paprika, chilipepper og physalis.
Det kom også neon fresia-knoller som gave. Og gaver skal man jo stelle pent med. Så i morgen må jeg plante dem.
Hadde noen gamle frø av lin som jeg vil prøve om det er liv i.
Og hva med den lange stengelen som plutselig kom opp i potten med den store liljen min. Lurer på om det er en avokadostein som spirer.
I vinter sådde jeg også noen staudefrø som ikke har spirt før nå.
Endelig er det liv å se, og i løpet av helgen må jeg prikle dem.
Tenk, alt jeg har å se fram til denne helgen!
Kommer ikke til å sove lenge i morgen tidlig jeg, når så mange gleder venter på meg i hagen og i drivhuset.
Godt jeg har gjort noe av jobbrelatert arbeid unna alt.

2 kommentarer:

Elisabeth Amundsen sa...

Koselig å se innom!
Ser at du også nyter drivhustilværelsen! :-) Det er gøy å se at man får det til, ikke sant!

Har slitt litt med nattefrost her også noen netter...tror det er snudd nå. Blei litt lei meg når jeg fant en "Bronseblad-plante" som ikke helt hadde tålt dette... Men men...ikke sikkert det har gått HELT galt.
Ønsker deg lykke til med plantingen og med temperaturen. Må jo håpe på at sommeren snart kommer.
God helg! :-)

Hilde sa...

Det skjer mye i hage og drivhus nå om dagen, og det er en herlig tid :) Vi har hatt noen kalde dager her også. Så nå venter jeg på varmen, har sommerblomster som venter på utplanting.

Ha en god helg :)

Bloggarkiv