søndag 3. juli 2011

Og våren gikk......

og fruen på "Skarvet" hadde sååååååå mye å gjøre at hun glemte bloggen.
Nei, det er ikke sant! Hun fikk bare ikke til hverken hage eller bilder. Alt ble feil når været ikke ville være på lag med meg.
Veldig mye var ødelagt etter den rare, kalde vinteren.
Mange av rosene, liljene, irisene og noen stauder. Og mye var satt langt tilbake.
Og hvem er det som orker ta bilder av blomsterbed så fulle av Skvalderkål, at man ikke ser hva annet som skjuler seg der.
Det har tatt tid til å få kontroll, og finne igjen noe av hagegleden.
Men den er der, og nå ser det lysere ut.
Rosebedet er spadd om, og er klart for nye roser. Denne gangen velger vi bunndekkende roser i fargene gul, hvit og rosa. (Bildet nederst i midten)
Jeg har også fått ordnet med bed mellom drivhusa. Der er det lunt og lyst. Husbond fikk satt opp en bue av noen solide greiner/ungtre, og der vokser Humle. Dette er en avlegger jeg fikk av en kollega for tre år siden, men som jeg ikke har funnet plass til før no. Her koser den seg.
Og lyspunkt er det jo heldigvis! Iris som overlevde har blomstret, og kanskje kommer det fler.
Liljer finnes det enda i hagen, så de kommer nå.
Pellisene har det etter forholda bra. "Sommerstormene" blåste de overende, og noen krukker ble knust, men plantene overlever. De ser litt pjuskete ut noen dager, men så kommer de seg. - Bare de får stå under tak.
Hvis det snart slutter å regne, skal jeg ta meg en runde i hagen. Da skal jeg bare fokusere på det som er bra. Når jeg tenker meg om, så er det ganske mye :-).

4 kommentarer:

marit´s,,, sa...

Så fint du har det ,og vakker utsikt.
Vi har feriert på vestlandet noen år og jeg ble så glad i naturen der.
Regnet får vi ikke gjort noe med ,i dag er det varmt her men solen vil ikke helt fram.
Så fin hund den koser seg ser jeg.
Ha en fin søndag du også, klem Marit.

Hilde sa...

Det er godt når man finner tilbake til hagegleden. Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver. Her er det kveke, vassarve og skadedyr på rosene jeg fører en evig kamp med.

Drivhushagen din er blitt så fin, Margrethe. Det ser skikkelig koselig ut, og snart har det vokst og grodd seg frodig til :)

Kos deg i hagen og ha en god søndag!

Asbjørg sa...

Ser koselig ut i hagen din!

Parkvegens Hageglede sa...

Så kjekt å se deg tilbake i blogglandia. Det er bra at hagegleden er tilbake. Og så den utsikten da.. ønsker deg en fin hageuke!