tirsdag 19. mars 2019

Drivhus-vår


Det "nye" drivhuset vårt er snart ni år gammelt, og har gitt meg uendelig mye glede. Det kostet mer enn vi hadde tenkt den gangen, men i dag er jeg veldig glad vi brukte penger på god fundamentering og solid utførelse.

Når man aldri har hatt et drivhus, så er man litt usikker på hvordan det skal være. For meg var det ikke snakk om hagestue, bare drivhus for å så egne frø og eventuelt ha litt agurk og andre vekster som liker seg innendørs i vårt klima.
Innredning var jeg også usikker på,men valgte i første omgang benker langs hele ene langsiden. Platene kan lett fjernes når jeg ikke lenger har bruk for opp-bevaring/arbeidsplass, og da fungerer rammene fint når jeg skal binde opp store planter (som agurk).
Etter hvert oppdaget jeg at det var fint å ha plass til potter, gjødsel og andre remedier jeg kunne trenge.  Og jeg måtte ha en plass jeg kunne sitte med kaffikoppen når jeg skulle skrive merkelapper og lignende. Et enkelt billig bord og et par stoler fikk jeg plass til, og en oppbevaringsreol med plass også til planter på toppen. Denne fungerer veldig fint, og tar ikke altfor mye plass.

Etter som årene går, og jeg er blitt pensjonist, blir det til at jeg sår altfor mye. Det går bra så lenge plantene er bitte små, men etter tredje omplanting er drivhuset forlengst fullt. Jeg har lenge lurt på hva jeg skal gjøre for å løse dette problemet.
Valget falt på enkle trådhyller i høyden. Jeg kjøpte tre stk. à 150 cm.  Nå er to montert, og jeg er veldig fornøyd.  Oppe på hyllene skal jeg legge et plantebrett med filtduk, og så kan jeg sette ferdig pottede planter opp dit mens de venter på å komme ut. Nei, alle får ikke plass, men det er ledig plass på gulvet også!På bilde er det inntil videre kurver som har fått plass på en av de nye hyllene. Og skulle plantene bli for høge, så kan jeg bare senke hyllene litt. Det skal bare litt skruing til.
I dag har jeg tilbrakt flere timer i drivhuset.  Jeg har vasket litt, kostet, og kastet utslitte potter og annet som jeg ikke trenger samle på.

Det luktet vaskemiddel og jord om hverandre, og jeg blei sittende en stund med kaffikoppen og uåpna frøposer. Godt å kunne nyte tanken på at jeg har mange timer med arbeid i drivhuset foran meg. Så haster det ikke så veldig med våren. Den kommer når den kommer ute også.

4 kommentarer:

Gerd Ellen Ottersen sa...

Hei
Så interessant innlegg. Jeg kjøpte drivhus i fjor sommer og har første sesong med drivhus nå. Det er spennende å se hvordan andre gjør det, for selv vet jeg jo ikke helt hva som er mest praktisk enda. Jeg har startet å så både inne under lys og i drivhuset. Foreløpig er det ikke så mye i drivhuset, for det er ikke helt frostfritt der om natta enda.
Det ser koselig ut i drivhuset ditt.
Nyt våren som kommer :)

Hilsen Gerd Ellen

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Ja, det må være plass til både kos og planter i drivhuset, jeg fikk nytt drivhus i fjor, og skal fortsette innredningen utover våren, kommer nok også til å trenge hyller, har et par stålhyller fra Ikea som jeg tror jeg kommer til å bruke. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

Elisabeth Solum sa...

Så koselig du har det i drivhuset :) Mitt er bare på 6 m2, men det er utrolig hvor mye en får plass til. Men, skulle gjerne hatt MYE mer plass. Takk for tipset om trådhyller! Ja, når plantene vokser seg til er det verre med plassen. Kos deg videre, du også! Hilsen Elisabeth

Ranten sa...

Hei Margrethe. Det ser deilig ut å ha et drivhus og nyte dagene i, særlig på denne tiden hvor våren enda ikke har fått helt fotfeste. Ønsker deg fine dager i og utenfor drivhuset!

Bloggarkiv