mandag 25. mars 2019

Lavbudsjetthagen - Tema på hagelagsmøte


Hage har lett for å bli litt av et pengesluk om vi hagegale ikke holder litt igjen. Og vi i styret syntes idèen om et medlemsmøte med tema lavbudsjetthagen var veldig god. Vi utfordret noen av medlemmene til å komme med innspill, og så gikk praten rund bordet.

Første tema var om hvordan lage mest mulig av hagejorda selv.  Forskjellige måte på kompostering blei trukket fram.  Og mange ideer om hva vi kunne bruke i komposten, og hva vi kunne bruke til gjødsel.
Neste tema handlet om hvordan fylle hagen med blomster, urter og grønnsaker uten å bli blakk.  Måter å samle frø, måter å ta vare på planter gjennom vinteren, formering ved deling av knoller,  ta stiklinger, plantebytte og vennedeling, frø på tilbud om høsten.
Neste tema blei bruk av steiner og trevirke. Tømmerstokker, kubber, røtter og rekved gir karakter til hagen.
Siste tema handlet om bruk av armeringsmatter/jern til buer oppheng og stativ for klatrende planter. Og lage sine egne grokasser, og kompostbinger på en enkel måte.
Jeg tror alle frammøtte følte at de fikk med seg godt tips til lavbudsjetthagen. Og nå når våren er her, kan vi sette mangeav idèene ut i live. Så gleder vi oss til neste hagelagsmøte.

Bloggarkiv