mandag 14. juni 2010

Bakhage og drivhusprosjektet.

Drivhuset har vært i bruk noen uker, og min flittige ektemann har brukt mye av fritida si på å få orden på området rundt drivhusa.
Vi hadde jo fra før fått et ganske stort område som nå skulle bli til en ny hage med dam. Og midt oppi dette, så kom altså det nye drivhuset.
Da formet noe av det nye hageanlegget seg selv.
Nå er det også mye "hvitt" berg her, og det skal vaskes og forbli uten planter av noe slag.

For å få fraktet vekk alle røttene som lå i bakken, så måtte vi har veg for traktoren. Det kan jo være greitt å komme til med traktor av andre grunner også.
Nå er i alle fall 1/3 av området formet. Men så kommer det som virkelig skaper hodebry. Hva skal vi plante her?
Til venstre på bildet ligger en god jordvoll dekket med duk. Vi snakker om en form for hekk her.
Kanskje Rosa Rugosa eller noe lignende. Noen forslag?  Har lyst på noe som blomstrer og dufter.

Rett nedenfor står noen plommetre. Et par av dem skal skiftes ut, og kanskje kommer der et par andre frukttre der. Det står også et par ripsbærbusker i dette partiet.
Men så ville vi gjerne ha noe langs vegen ned mot drivhuset på venstre sida.
Men hva? Stauder, lave busker, eller?
Akkurat her er det godt tilsig av vann, og plantene må tåle litt fuktighet.

Og hva med høgre side av vegen, Der er det  en liten kant ned til berget, så plantene må settes mellom steinene i overkant. Her er plass til litt jord, men ikke så mye.

Noen som har ideer. Akkurat nå er jeg ganske så forvirret og usikker. Men må få noe i jorda før ugresset kommer og tar over.

6 kommentarer:

 1. Her har det skjedd mye og dette blir såååå fint når dere har fått alt "ferdig". Aner ikke hva planter du bør ha, men Rosa Rugosa ville jeg valgt vekk. Den sprer seg veldig (er vel bannlyst i norsk fauna?) Sats heller på andre blomstrende busker. Det er mye å velge i som blomstrer fra april/mai og utover. Spør på hagesenter (ta med foto!) Lykke til.

  SvarSlett
 2. Idyll !!!! Fint blir det:-)
  Ja, alr for mange blomstersorter i ett bed. Får dele opp og flytte npå dem senere!!
  God kveld
  Kristin

  SvarSlett
 3. Det blir så fint i hagen din!
  Jeg har ingen planteforslag på stående fot, men er enig med kommentaren over her om å ikke plante rosa rugosa. Jeg har den i hagen, og den setter voldsomt med rotskudd, noe som fører til mye ekstrajobb.

  Lykke til, skal bli spennende å se hva du finner på her :)

  SvarSlett
 4. jeg kan ikke mye om planter men jeg har plantet Jasmin.. vet ikke om du kan bruke den som hekk..

  på høyre side har du mye stein og der kan du vel lage en fjellhage og Hosta tåler mye vann og noen av de tåler også mye sol..

  ja man blir mer enn forvirret.. men det nytter ikke å stresse heller.. da blir det bare kaos:)) for det har jeg prøvd.. feile planter på feil plass.. og jo mer jeg leste.. jo dummere ble jeg:))

  ta tiden til hjelp.. ugresset kommer om du planter eller ikke..

  lykke til:) og ha en fortsatt fin sommer..

  SvarSlett
 5. Her har det blitt lekkert, berg i dagen er så vakkert. Helt enig at det tar seg best ut blankskurt uten noen innbladning :) Det finnes mange nydelige rugosahybrider som er nøysomme hvis du vil ha en rosehekk, f.eks Therese og Louise Bugnet. Dette er kanadiske rosesorter.

  SvarSlett
 6. Så fint det blir! Vet du at Aboretet på Milde skal ha rosedag 6. juli med fordrag og greier? Kanskje du får noen strålende ideer der? Uansett, det er vel verdt å ta en tur dit! God helg til deg!

  SvarSlett

Bloggarkiv