lørdag 12. juni 2010

Drivhusglede og litt snop

I alt det fine været vi har hatt, ble det litt lite stell i drivhuset. Plantene fikk vann, men ellers prioriterte jeg blomsterbed som ventet på oppmerksomhet.
Men så kom regnet. Da er det deilig å stå inne å hage. Skifte potter, binde opp, klippe, ta nye stiklinger og så noen nye frø. Det er kommet både agurk, tomat og paprika på plantene, men ingenting modent enda.
En nydelig klematis har i lengre tid fristet meg hos blomsterhandleren. Helt siden tidlig i mai har jeg gått å sett på den. Men å kjøpe en så dyr plante (hadde ingenplass å sette den heller)som kom til å blomstre av før jeg fikk den i jorda, det nølte jeg med. Men den hadde fremdeles blomster på torsdag (snopedag), og der var fullt med nye knopper. Så da leste jeg på navnelappen. Parisienne ser det ut for at den heter, og blomstre gjør den fra mai/juni til oktober! Blåfargen er bare helt nydelig. Litt mørkere enn på bildet er de med det samme de åpner seg.

I drivhuset kommer den ene pelargonen etter den andre i blomst. Veldig spennende er det når stiklinger jeg har fått, blomstrer for første gang. Dette er en av dem.
Don Chiverton (foredler Brian West)
En utrolig sjarmerende plante. Kjærlighet ved første blikk fra min side.

7 kommentarer:

 1. Nydelig klematis:)

  Jeg kjøpte ferdige planter til drivhuset i år, og har allerede høstet de første cherrytomatene. Deilig:) Agurkene begynner også å bli store, og jeg gleder meg til å smake...

  SvarSlett
 2. Det ser grønt og fint ut i drivhuset, og den klematisen er flott. Jeg har vært på to planteskoler og investert i roser og klematis - jeg tror jeg må en tur til :-) Det er så utrolig mye fint! Pelargoniumene mine har måttet vente lenge for en ny potte, men de har blomstret lenge. Nydelige planter det også :-)

  SvarSlett
 3. Nydelig klematis! :) Skjønner godt at du bare måtte ha den.
  Å trekke innendørs i et frodig drivhus må jo være rene terapien på regnværsdager.

  SvarSlett
 4. Vilken god torsdagssnop, clematis är verkligen en av de plantor jag är villig att betala lite mera för, din Parisienne är otrolig vacker :)

  SvarSlett
 5. Så fint det gror hos deg. Er det paprika som vokser på plantene på øverste bilde? Jeg sådde nok paprika litt sent i år, plantene mine er bare 5-10 cm høye. Men jeg kan snart høste den første chilien :)

  Clematisen var bare helt nydelig!

  Ha en fin ny uke :)

  SvarSlett
 6. Klematisen er jo bare nydelig, skjønner godt den fristet:) Og selv om den er dyr, så kommer edn jo igjen år etter år, så den er verdt den investeringen:)
  Jammen har du vært flink i drivhuset:) Moro:)
  Delig med drivhus når det regner. Da kan man jo bare gå inn der og hage litt, kjekt:) Klem

  SvarSlett
 7. Oj, har du tomater allerede - her er det bare blomstring ennå, men agurkene er på vei :-)

  Clematisen var bare skjønn, og Don Chiverton er også nydelig - dessverre døde han fra meg i vinter :-(

  SvarSlett

Bloggarkiv