torsdag 21. mai 2009

Bakhagen

Baksiden av huset vårt vender mot det som en gang var en revefarm, og mot skogen. Dette er det nærmeste jeg kommer en bakgård. I min barndom var slike bakgårder plassen for å henge ut klesvasken, plassere søppelspann, lagre ved o.l. Etter hvert som økonomien ble bedre hos folk flest, og de også fikk mer fritid, endret disse bakgårdene seg til også å bli små hager. For oss ble bakgården plassen for klesstativet. Senere kom drivhuset vi arvet etter svigermor, og så brukte vi resten av steinen etter "broleggingen" foran hovedinngangen til å få det tørt og fint utenfor kjelleren.
Bakhagen er omgitt av noen plommetrær, noen bærbusker som ikke lenger gir så mye fra seg, og litt hekk her og der, og en del forskjellige stauder av det litt store slaget. Men her er plass til mye mer.

Her er en liten hellelagt plass til "hva det nå måtte være", og murkanten rundt er god å sitte på når man skal legge sammen tørre klær fra klessnora.

Det er bak drivhuset jeg planlegger en andedam. Her står en del unge bjørketre, og midt i mellom dem er der et myrsøkk. Her er lunt og lyst. Det hadde vært koslig med noen vraltende fugler her!

Ingen kommentarer:

Bloggarkiv