lørdag 2. mai 2009

Geiter + hage = ikke sant. Det er da noe alle vet!


Det er Vidar som har geiter; Borte og Vekk, Bukken Sverre og de to geitekillingene uten navn. De er sååååååå søte! De to små altså. Det var de tre andre også da Vidar fikk dem i 60 års-gave i august i fjor. Og flinke er de! Til å rydde beite og underskog, spise løvetann og annet ugress, til å finne hull i gjerdet, til å lure seg inn i hagen, og til å spise nesten alt de kommer over!
Vidar har kjøpt gjerder for tusenvis av kroner, og enda er det ikke godt nok.
Det går uendelig med tid på å reparere gjerder, men når han endelig sier: "Nå er det i orden!", så er det ikke det! Etter en stund så er de der igjen. I allefall mødrene Borte og Vekk. Bukken Sverre har ikke tid. Han må passe "unger".
Vidar antyder at de snart blir grillmat, men jeg kjenner den mannen godt nok til å vite at det blir de ikke. Så hva gjør vi nå? Er det bedre om vi bruker tid og penger på et gjerde rundt hagen?
Min nyinnkjøpte bambus-plante har allerede fått gjennomgå en amputasjon som var helt unødvendig. Og hva skjer med alle de nye bærbuskene når geitene oppdager dem? Liker geiter georginer? Det ville i så fall blitt en dyr dessert for dem. For ikke å snakke om hvor kjekt familielivet blir, hvis alt arbeidet med disse plantene ender i en geitemage!
Noe må gjøres! Straks!

Ingen kommentarer:

Bloggarkiv