søndag 3. mai 2009

Vi har to katter.Den ene stiller gjerne opp for fotografering. Den andre ser alltid vekk. Den ene "sitter" på bildet som en fotomodell. Den andre blir en svart flekk.
Men begge er de kjælne og gler seg stort over at tida for utekos ved peisen er kommet.
Hele vinteren gjennom har de savnet familien om kveldene. Når mørket kom forsvant menneskene inn i huset. Og dørene lukket seg for katter.
Men nå er tida kommet, da det tennes i peisen, og husmor og husfar tar med seg godsaker ut i hagen, og sitter der til søvnen nesten tar dem. Da blir det godt å være katt også.
Første utekveld i 2009 blei lørdag 2.mai. Kjellfrid og Einar har vært her, og det var fiskesuppe og reker på menyen. Vi prøvde to "nye" hvitviner. Det var Chardonay 2008 (Frankrike) og Porta 2008 (Chile). Den første var god, men ikke mer. Den andre skal jeg kjøpe mer av. Mye mer!
Kattene koste seg uten vin.
I morgen skal jeg en runde i hagen med kamera. Det blir å dokumentere hva som har klart seg så langt i vinter, hvor langt våren er kommet, og deretter legge videre planer for sesongen. Jeg har også en del krukker som må fylles med de siste utskeielsene på hagesenteret. Og hva som skal bli det neste. Både Vidar og jeg har gavekort inntakt. Det dukker stadig opp planter og hageting som frister. Hva med Tinnved? Eller Hengeertebusk? Eller Japanske kirskebærtre?

Ingen kommentarer:

Bloggarkiv